Retailerul german de parfumuri Douglas intenţionează să anunţe că va derula o ofertă publică iniţială (IPO) în zilele următoare, au declarat două persoane familiarizate cu problema, într-un test pentru pieţele de capital din Europa, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Grupul, deţinut majoritar de CVC Capital Partners, se pregăteşte să anunţe intenţia de a se lista la bursa de la Frankfurt, cel mai devreme săptămâna aceasta, au spus sursele, vorbind sub rezerva anonimatului.

Cu toate acestea, există şansa ca anunţul să aibă loc lunea viitoare, deoarece nu a fost luată o decizie finală, a adăugat una dintre surse.

Există o serie de date macroeconomice aşteptate săptămâna aceasta, inclusiv cifrele privind inflaţia din SUA, de joi, care ar putea influenţa pieţele financiare.

Reuters a relatat anterior că Douglas şi-a propus să devină companie publică până la sfârşitul lunii martie.

Purtătorii de cuvânt pentru IPO au refuzat să comenteze.

Un anunţ ar urma să apară pe fondul îmbunătăţirii sentimentului faţă de noile listări de acţiuni, după IPO-urile de succes ale contractorului german de apărare Renk şi Aeroportului Internaţional din Atena, la începutul acestei luni.

Consensul tot mai mare că ratele dobânzilor au depăşit un nivel maxim a creat un fundal mai luminos pentru pieţele de acţiuni, în timp ce indicele de volatilitate CBOE - cunoscut sub numele de indicatorul fricii de pe Wall Street - rămâne la niveluri pe care bancherii le consideră favorabile pentru IPO.

Pe lângă Douglas, există cel puţin alte patru IPO-uri majore înscrise în prima jumătate a anului, au declarat surse pentru Reuters.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.