Retailerul britanic John Lewis Partnership, proprietarul John Lewis şi Waitrose, ia în considerare reducerea a până la 11.000 de locuri de muncă în următorii cinci ani, a informat The Guardian sâmbătă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cel puţin 10% din forţa de muncă a companiei deţinută de personal ar putea fi afectată la sediul central al grupului, supermarketuri şi magazine universale, potrivit unor surse citate de publicaţie.

Numărul de posturi va fi redus treptat de-a lungul anilor.

”Parteneriatul John Lewis are un plan de revenire la profit, care implică investiţii masive pentru a ne îmbunătăţi oferta pentru clienţi, tehnologia, magazinele şi pentru a deveni mai eficienţi”, a spus compania, ca răspuns la o solicitare de comentarii a Reuters.

Acest lucru funcţionează şi performanţa se îmbunătăţeşte, dar aşa cum am anunţat deja, asta înseamnă, din păcate, reducerea numărului de parteneri de care avem nevoie în afacerea noastră”, a adăugat acesta.

Retailerul britanic a avertizat în martie trecut că va trebui să reducă numărul de personal şi să anuleze orice bonus, după ce clienţii săi şi-au redus cheltuielile, ceea ce a determinat creşterea pierderilor.

Grupul, cu o istorie de 159 de ani, sa avut dificultăţi în ultimii ani pe fondul concurenţei dure şi a costurilor de dezvoltare a ofertei sale online.

Preşedintele John Lewis, Sharon White, care va demisiona în 2025, a mai spus în septembrie anul trecut că schimbarea va dura cu doi ani mai mult decât era planificat şi va costa mai mulţi bani din cauza presiunilor inflaţioniste.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.