Aproximativ 88 de lideri din comerţul cu amănuntul din Regatul Unit, inclusiv şefii Tesco, Sainsbury's şi Marks & Spencer, au semnat o scrisoare adresată ministrului de Interne Suella Braverman, cerând acţiuni cu privire la ratele în creştere ale infracţionalităţii în sectorul de retail, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Creşterea infracţionalităţii devine din ce în ce mai mult o problemă politică în Marea Britanie, înainte de alegerile naţionale aşteptate din 2024.

Grupul de lobby al industriei, British Retail Consortium (BRC), a declarat că sondajul său privind infracţionalitatea din 2023 a arătat că incidentele de violenţă şi abuz faţă de lucrătorii din comerţul cu amănuntul aproape s-au dublat în comparaţie cu nivelurile pre-pandemie, la 867 de incidente în fiecare zi în 2021/22.

De asemenea, a stabilit amploarea furtului în comerţul cu amănuntul la 953 de milioane de lire sterline (1,2 miliarde de dolari), în ciuda cheltuielilor de peste 700 de milioane de lire sterline făcute de comercianţii cu amănuntul pentru prevenirea infracţiunilor.

”Situaţia s-a înrăutăţit în mod clar; un sondaj separat al BRC în rândul membrilo săi, în 2023, a constatat că nivelul furturilor din magazine în 10 oraşe mari a crescut cu o medie de 27%”, se arată în comunicat.

Înainte de începerea conferinţei anuale a Partidului Conservator de guvernământ de la Manchester, duminică, scrisoarea subliniază două cereri din partea industriei de retail către guvern.

Doreşte ca guvernul să stabilească o infracţiune de sine stătătoare a agresiunii sau abuzului asupra unui lucrător din comerţul cu amănuntul, cu pedepse mai aspre pentru infractori. Acest lucru ar impune forţelor de poliţie să înregistreze toate incidentele de infracţiuni din acest sector.

Industria doreşte, de asemenea, o mai mare prioritate dată infracţiunilor din comerţul cu amănuntul de către forţele de poliţie din Marea Britanie.

”Este timpul ca guvernul să-şi pună cuvintele în acţiune”, a spus Helen Dickinson, CEO al BRC.

La începutul acestei luni, John Lewis Partnership, proprietarul magazinelor universale şi al supermarketurilor Waitrose, a declarat că Marea Britanie se confruntă cu ”o epidemie” de furturi, inclusiv interne, în creştere cu 12 milioane de lire sterline în prima jumătate a anului.

În mod similar, lanţurile de îmbrăcăminte Primark şi Next au declarat că marjele lor de profit au fost afectate de furturile în creştere, în timp ce supermarketul Tesco a spus că creşterea infracţionalităţii în magazine l-a determinat să ofere personalului său camere corporale. Magazinele cu discount Aldi le testează şi ele.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.