Un grup de 18 republicani ai Camerei Reprezentanţilor din SUA au trimis vineri membrilor consiliului de administraţie al Twitter o scrisoare prin care le cer să păstreze toate înregistrările şi materialele referitoare la oferta directorului general Tesla, Elon Musk, de a cumpăra Twitter, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În timp ce Congresul continuă să examineze Big Tech şi cum să protejeze cel mai bine drepturile americanilor la libertatea de exprimare, această scrisoare serveşte ca o solicitare oficială ca să păstraţi toate înregistrările şi materialele referitoare la oferta lui Musk de a cumpăra Twitter, inclusiv luarea în considerare şi răspunsul Twitter la această ofertă, şi evaluarea de către Twitter a intereselor acţionarilor săi cu privire la oferta lui Musk”, se spune în scrisoarea semnată de cel mai înalt republican din Comitetul Judiciar al Camerei, Jim Jordan, şi alţii din comitet.

Democraţii din comisie, care nu au semnat scrisoarea, nu au comentat imediat vineri.

Republicanii ar putea prelua controlul asupra Camerei Reprezentanţilor la alegerile din noiembrie, ceea ce le-ar permite să deschidă o investigaţie oficială asupra Twitter şi, eventual, să citeze date de la Tesla.

CNBC a scris despre scrisoarea mai devreme vineri.

Republicanii au criticat Twitter pentru măsuri precum interzicerea contului fostului preşedinte al SUA, Donald Trump, din cauza riscului de a instiga în continuare la violenţă după asaltarea Capitoliului SUA.

Scrisoarea, care a fost semnată şi de cei mai înalţi republicani din subcomitetele judiciare, spune că ”reacţiile consiliului de administraţie al Twitter la oferta lui Elon Musk de a cumpăra Twitter şi opoziţia din exterior faţă de rolul lui Musk în viitorul Twitter sunt îngrijorătoare”.

Musk a declarat joi că a atras 46,5 miliarde de dolari în finanţare prin datorii şi capitaluri proprii pentru a cumpăra Twitter şi că ia în considerare o ofertă direct ă către acţionari, potrivit unui document depus la autorităţile de reglementare din SUA.

Musk, cea mai bogată persoană din lume, conform unui clasament al Forbes, a prezentat pe 14 aprilie o ””cea mai bună şi finală” ofertă în numerar de 43 de miliarde de dolari consiliului de administraţie al Twitter, spunând că compania de socializare trebuie să fie luată în privat pentru a se dezvolta şi a deveni o platformă de exprimare liberă.

Twitter nu a răspuns la oferta lui Musk şi a adoptat un plan privind drepturile acţionarilor numir ”pilula otrăvitoare”, pentru a-l contracara.

Musk are în vedere, de asemenea, o ofertă publică pentru a cumpăra toate acţiunile companiei de la acţionari, dar nu a decis dacă va face acest lucru, potrivit documentului.

Twitter, care a refuzat să comenteze scrisoarea vineri, a spus joi,: ”Consiliul de administraţie se angajează să efectueze o evaluare atentă, cuprinzătoare şi deliberată pentru a determina cursul de acţiune care consideră că este în interesul companiei şi al tuturor acţionarilor Twitter.”

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.