Reprezentanţi ai Comisiei Europene, ai Curţii de Conturi Europene, auditori din mai multe state şi responsabili din domeniul finanţelor publice din România participă la Bucureşti, la reuniunea Grupului de lucru în domeniul TVA. ” Vom avea cu toţii de câştigat, atât la nivelul eficienţei colectării veniturilor la bugetele naţionale, cât şi în obiectivul politicii comune în domeniul TVA”, a apreciat M;ihai Busuioc, preşedintele Curţii de Conturi, instituţie care găzduieşte evenimentul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Curtea de Conturi a României găzduieşte în aceste zile, la Bucureşti, lucrările Grupului de lucru în domeniul TVA, ce funcţionează sub patronajul Comitetului de Contact – structură în cadrul căreia se desfăşoară cooperarea dintre instituţiile supreme de audit (SAI) din Uniunea Europeană şi Curtea de Conturi Europeană (ECA), potrivit unui anunţ pe pagina de Facebook a Curţii de Conturi.
“Participăm activ la schimbul de experienţă asupra modului în care sistemul TVA funcţionează în statele membre ale Uniunii Europene şi ne aşteptăm ca obiectivele de analiză ale Grupului de lucru să aducă valoare adăugată muncii noastre comune. Prin promovarea cooperării în domeniul auditului TVA, inclusiv prin aprecierea eficacităţii politicilor antifraudă derulate de statele membre şi de Comisia Europeană, este evident că vom avea cu toţii de câştigat, atât la nivelul eficienţei colectării veniturilor la bugetele naţionale, cât şi în obiectivul politicii comune în domeniul TVA”, afirmă Mihai Busuioc, preşedintele Curţii de Conturi
La lucrări iau parte reprezentanţi ai Comisiei Europene şi ai ECA, auditori publici externi din Germania, Olanda, Belgia, Polonia, Cehia, Ungaria, Austria, precum şi responsabili din domeniul finanţelor publice din România.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.