Purtătorul de cuvânt al BNR, Dan Suciu, afirmă, vineri seară, că, din perspectiva temperării inflaţiei, compensarea preţurilor la energie şi combustibili a fost o decizie bine-venită. Suciu consideră că inflaţia ar fi trecut de 20% fără această măsură.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Purtătorul de cuvânt al BNR, Dan Suciu, a afirmat, vineri seară, la Digi 24, că puseul inflaţionist nu pare să mai crească, iar tendinţa se schimbă uşor.  

”Din păcate, nu se pot schimba mai radical ţinând cont de preţurile la energie, care continuă să fie principalul factor inflaţionist (...) Preţurile la energie şi combustibili sunt cele care influenţează inflaţia”, a afirmat Suciu.  

Acesta s-a referit şi la compensarea din partea statului 

Întrebat dacă există o estimare a sumelor care se compensează, Suciu a afirmat: ”Nu. Noi avem în schimb o estimare a inflaţiei, cât ar fi fost dacă nu ar fi fost compensate aceste preţuri. Am fi avut o inflaţie de 20%, ar fi trecut cifra de 20%. Deci, din perspectiva aceasta a temperării inflaţiei, a fost o decizie bine-venită, nu avem estimarea de costuri”, a mai afirmat Suciu.  

Suciu a adăugat că, spre finalul anului, inflaţia va începe să scadă, apropiindu-se de prognoza de 13,9.  

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.