Producătorul francez de automobile Renault va vinde o tranşă de aproximativ 5% din participaţia sa în producătorul japonez de automobile Nissan, ca parte a unei reechilibrari mai ample a alianţei de lungă durată a celor două companii, a anunţat marţi grupul francez, într-un comunicat citat de CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vânzarea va fi implementată ca parte a unui program de răscumpărare de acţiuni anunţat de Nissan şi urmează să fie executată miercuri, a spus Renault.

Renault şi Nissan au finalizat la sfârşitul lunii iulie termenii unei restructurări a alianţei lor, după luni de negocieri, vizând un parteneriat redus, dar mai pragmatic şi mai agil.

Renault deţine în prezent 28,4% din acţiunile Nissan, dar s-a angajat la începutul acestui an să îşi reducă semnificativ participaţia.

După ce tranzacţia va fi pe deplin executată, cei doi producători auto vor continua să deţină participaţii reciproce de 15%.

Compania franceză a estimat marţi că, pe baza preţului actual al acţiunilor Nissan, prima cedare a acţiunilor este în valoare de 765 de milioane de euro.

Vânzarea ar duce la o pierdere de capital de până la 1,5 miliarde de euro, pe care Renault o va contabiliza în raportul său financiar anual în afara veniturilor din exploatare.

Nissan a declarat într-un comunicat separat că mişcarea este ”în conformitate cu angajamentul Nissan de a îmbunătăţi randamentul pentru acţionari şi eficienţa capitalului”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.