Grupul auto francez Renault, la fel ca mai multe companii concurente, va prelungi opririle parţiale de producţie la trei fabrici de asamblare din Spania, până la sfârşitul acestui an, din cauza deficitului de cipuri la nivel global, a declarat marţi un purtător de cuvânt al Renault Spain, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania intenţionează să oprească producţia la uzina sa din Palencia, unde asamblează modelele Kadjar şi Megane, timp de până la 61 de zile, şi fabrica sa din Valladolid, unde realizează crossover-uri Capture, timp de până la 40 de zile, a spus reprezentanta companiei.

Fabrica de motoare din Valladolid ar putea opri activităţilecă până la 17 zile în această perioadă.

Producătorii auto din întreaga lume au fost obligaţi să reducă ritmul producţiei în ultimele luni din cauza lipsei cipurilor, care i-a plasat în concurenţă cu industria electronicelor de consum pentru aprovizionarea cu cipuri, pe fondul întreruperilor de aprovizionare globale din cauza crizei coronavirusului.

Renault a aprobat deja un plan de încetinire a activităţii fabricilor din Spania timp de până la aproximativ 30 de zile fiecare, între lunile aprilie şi iulie, şi a decis să stabilească un nou plan pentru ultimele patru luni ale anului din cauza continuării deficitului de semiconductori.

Grupul francez are de obicei capacitatea de a asambla aproximativ 580.000 de maşini pe an în Spania.

Decizia producătorului auto francez de a încetini producţia urmează unor măsuri similare ale unor constructori de vehicule precum Volkswagen, Toyota  şi Stellantis.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.