Redresarea economică a Chinei durează mai mult decât erau aşteptările, ceea ce ia determinat pe analiştii Citi să-şi revizuiască previziunile referitoare la o revenire a bursei de valori în creştere cu trei luni, relatează CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În loc de iunie, Citi se aşteaptă acum că va dura până la sfârşitul lunii septembrie pentru ca indicele Hang Seng să ajungă la 24.000 de puncte. EstimareaeEste cu aproximativ 18% peste nivelurile actuale.

Indicele Hang Seng a crescut în acest an cu aproximativ 2,8%.

”Ne aşteptăm ca rezultatele corporative [pentru primul trimestru 2023] să fie mai slabe, deoarece recuperarea post COVID pare mai lentă decât erau aşteptările”, se arată în raportul Citi.

Potrivit raportului, analiza rezultatelor din 2022 a 316 companii chineze a găsit mai multe rateuri decât depăşiri ale estimărilor.

China a raportat o redresare modestă a creşterii economice în primele două luni ale anului. Ţara şi-a încheiat controalele stricte legate de Covid în decembrie.

Profiturile giganţilor chinezi de comerţ electronic JD.com şi Alibaba au indicat, de asemenea, că consumatorii rămân conservatori în ceea ce priveşte cheltuielile.

Cu toate acestea, rezultatele trimestriale ale grupului Tencent au arătat că companiile sunt mai dispuse să cheltuie pe publicitate, în special în conturile video în creştere ale companiei şi portalurile de comerţ electronic.

Citi a spus că a adăugat Tencent la alegerile sale din Hong Kong, împreună cu retailerul Topsports şi Sinopharm, deţinută de stat.

Sands China, Chow Tai Fook şi Air China rămân pe lista de acţiuni a companiei.

De asemenea, analiştii şi-au întârziat cu trei luni – până la sfârşitul lunii septembrie – aşteptările pentru o revenire a altor doi indici bursieri chinezi. Pentru CSI 300, Citi are o ţintă de 4.500, sau cu aproximativ 9% peste nivelul de vineri, de aproape 4.125.

Pentru indicele MSCI China, Citi are o prognoză de 78. Aceasta este cu aproximativ 18% peste nivelurile actuale, aflate aproape de 66.

Scăderea exporturilor din cauza creşterii economice mai lente din SUA şi Europa afectează economia Chinei, împreună cu o scădere a sectorului imobiliar masiv.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.