Raiffeisen Bank International din Austria, cea mai mare bancă occidentală din Rusia, a declarat marţi că îşi susţine evaluarea că achiziţionarea unui pachet de acţiuni la compania austriacă Strabag, deţinută de mult timp de un magnat rus, a respectat legile privind sancţiunile, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dar banca a mai spus că acordul pentru participaţia la Strabag, care a fost controlat de oficialii guvernamentali americani, ”necesită verificări ample de conformitate” în urma unui transfer recent al deţinerii.

Dezvăluirea de marţi de către Raiffeisen (RBI) este cea mai recentă evoluţie în încercarea sa de a debloca participaţia într-un acord complex, ca mijloc de a elibera unele dintre miliardele sale blocate în Rusia.

Reuters a relatat pe 20 martie că oficialii Trezoreriei SUA şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la tranzacţie în cadrul unor întâlniri cu banca şi autorităţile austriece.

În decembrie, RBI a anunţat că intenţionează să cumpere pachetul de 1,5 miliarde de euro la Strabag, de la Rasperia Trading Limited, cu sediul în Rusia, o companie controlată de omul de afaceri rus Oleg Deripaska.

Aproximativ în aceeaşi perioadă, Strabag a spus că Iliadis JSC cumpără Rasperia, o afacere a cărei încheiere a fost anunţată săptămâna trecută.

Documentele companiei ruse de săptămâna trecută au arătat că Iliadis a fost înregistrată ca o companie la 12 iulie 2023, dar proprietatea sa este neclară.

”Deşi această tranzacţie recentă nu are legătură cu achiziţia anunţată de către RBI a acţiunilor STRABAG SE, necesită verificări ample de conformitate”, a spus RBI.

Aceasta a spus că noua structură de proprietate a Rasperia trebuie să ofere RBI ”confort că nicio persoană sau entitate sancţionată nu va beneficia direct sau indirect” de acordul său cu Strabag.

RBI a declarat iniţial că intenţionează să încheie tranzacţia până la sfârşitul lunii martie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.