Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a anunţat, miercuri, că în a doua jumătate a lunii septembrie se va face recepţia lucrărilor la centura ocolitoare a Sucevei, urmând a fi deschisă circulaţia pe respectiva şosea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ar trebui să fiţi mândri de ce constructor este pe centura Sucevei şi pe DN 18. Este un constructor care munceşte foarte bine, iar în a doua jumătate a lunii septembrie vom veni să facem recepţia ca să dăm în trafic centura Sucevei. În timp ce alţii făceau circ şi puneau cu lopata pământ pe la roţile de la camioane, guvernul PSD finalizează obiective şi le dă în trafic aşa cum şi-a asumat. O să aveţi o surpriză plăcută şi pe centura Rădăuţiului”, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de resă la suceava, Răzvan Cuc.

Ministrul Transporturilor afirmă că există asigrată finanţarea pentru toate obiectivele asumate.

”Avem banii alocaţi ca să se finalizeze toate lucrările”, a mai spus ministrul.

Răzvan Cuc a inspectat, miercuri, şantierul centurii ocolitoare a Sucevei.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat, în septembrie 2018, că a fost semnat ordinul de începere a lucrărilor pentru Varianta Ocolitoare Suceava. Lucrările au început la 1 octombrie, valoarea contractului depăşind 61 de milioane de lei.

Lucrările la centura Sucevei au fost întrerupte ca urmare a rezilierii contractelor în anul 2014, motivat de inactivitatea fostului constructor.

Construcţia şoselei de centură, cu o lungime totală de 13,2 km, a început în 2008 şi trebuia finalizată în 2012. Costurile au fost estimate iniţial la 67 de milioane de euro şi urmau să fie suportate integral din bugetul Ministerului Transporturilor.

Lucrările au fost blocate de guvern în 2012, fiind reluate ulterior. În primăvara anului 2015 a fost inaugurat un tronson de circa 5 kilometri. 


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.