Chiria medie solicitată în Bucureşti a crescut în ultimul trimestru din 2019 şi a ajuns la nivelul celei din Cluj, iar în reşedinţele de judeţ preţul cerut pentru două camere este de minimum 200 de euro pe lună, cu excepţia oraşului Reşiţa, potrivit datelor Imobiliare.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În ultimul trimestru din 2019, preţurile medii solicitate de către proprietari au înregistrat variaţii în mai multe centre regionale, dar şi în alte reşedinţe de judeţ.

”În Bucureşti, spre exemplu, chiria medie solicitată pentru un apartament cu două camere se situează acum la 420 de euro pe lună, în creştere de la 410 euro pe lună în al treilea trimestru al anului. Acelaşi tip de locuinţă (bicamerală, confort 1, din perioada 1980-2000, cu o suprafaţă utilă de 50-60 de metri pătraţi) poate fi închiriată, în Cluj-Napoca, tot cu 420 de euro pe lună, la fel ca în cele trei luni anterioare”, se arată în comunicat.

Pe următoarele locuri în clasamentul celor mai mari chirii solicitate pe segmentul apartamentelor cu două camere se situează oraşele Timişoara şi Braşov, unde proprietarii solicită, în medie, 350 de euro pe lună (la fel ca trimestrul trecut).

”Iaşiul, pe de altă parte, a consemnat o scădere în acest răstimp, de la un nivel de 350 de euro pe lună, la 330 de euro pe lună. Aceeaşi chirie medie, anume 330 de euro pe lună, este practicată şi în Tulcea, în vreme ce, în Târgu Mureş, pretenţiile proprietarilor ajung la 320 de euro pe lună. Interesant este că în Constanţa, pe de altă parte, un apartament cu două camere poate fi închiriat cu 300 de euro pe lună (la fel ca trimestrul trecut), oraşul de la malul mării situându-se la acelaşi nivel de preţ cu Ploieştiul”, se arată în comunicat.

Creşteri ale sumelor medii lunare solicitate pentru două camere au fost consemnate şi în oraşele cu cele mai ieftine apartamente de închiriat. Excepţia de la regulă este reprezentată de Reşiţa, unde proprietarii cer tot 180 de euro pe lună, la fel ca în cele două trimestre anterioare. Capitala Caraş-Severinului a rămas, astfel, singura reşedinţă de judeţ unde un apartament cu două camere poate fi închiriat cu mai puţin de 200 de euro pe lună.

Pe de altă parte, aceasta este suma medie solicitată într-o serie de reşedinţe de judeţ, precum: Târgovişte, Satu Mare, Drobeta Turnu-Severin, Piatra Neamţ, Baia Mare, Râmnicu Vâlcea, Slatina. Un nivel de preţ apropiat, anume 210 euro pe lună, este valabil în Târgu-Jiu.

Bucureştiul atrage peste 50% din cererea pe marile oraşe, iar, în ultimele trei luni din 2019, aproximativ 62.300 de potenţiali chiriaşi au încercat să închirieze o locuinţă prin intermediul Imobiliare.ro.

Bucureştiul a atras, în mod firesc, mai bine de jumătate din aceste căutări, anume 37.800. Pe poziţia a doua în clasament a trecut Timişoara (6.100), oraşul de pe Bega fiind urmat de Constanţa (5.300 de căutări), Cluj-Napoca (cu 4.900 de căutări), Braşov (4.400) şi Iaşi (3.800).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.