Raiffeisen Bank a anunţat joi că a înregistrat un avans de 74,1% al profitului net în primul semestru, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, la 423 milioane lei, în contextul în care portofoliul de credite nete a crescut cu 20%.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, portofoliul de credite nete al băncii a ajuns la 23,6 miliarde de lei, o crestere de 20% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

”Volumele de credite noi acordate în primul semestru al acestui an au înregistrat creşteri substanţiale, mai ales pentru companii, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Creditele nou acordate companiilor mari şi medii au crescut în primul semestru al acestui an faţă de aceeaşi perioadă a anului 2017 cu 43%, cele acordate IMM-urilor cu 35%, iar împrumuturile pentru populaţie (garantate sau negarantate) cu 15%”, se arată în comunicat.

În primul semestru al anului 2018, veniturile băncii au fost de aproximativ 1,2 miliarde lei, cu 21% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

În plus, activele totale ale băncii au ajuns la 38,1 miliarde lei, in crestere cu 14%.

Depozitele clienţilor au crescut cu 16%, iar rata creditelor neperformante a scăzut la 4,9% la finalul primului semestru din acest an, faţă de 8% la 30 iunie 2017.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.