Raiffeisen Bank a anunţat, miercuri, că a înregistrat, în România, un avans de 91,5% al profitului net în primele nouă luni, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, până la 718 milioane de lei (154,2 milioane de euro), în contextul avansului portofoliului de credite.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Motorul principal al acestei evolutii a continuat să fie activitatea de creditare, potrivit băncii. Astfel, portofoliul de credite nete a fost de 24,51 miliarde de lei, o creştere de 19% (an la an), iar cota de piaţă a băncii pe credite a ajuns la 10%.

Activele totale ale Raiffeisen Bank au ajuns la 39,15 miliarde lei după primele nouă luni, o creştere de 15% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. În plus, în primele noua luni, veniturile băncii au fost de peste 1,85 miliarde lei, cu 24% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului 2017, potrivit băncii.

”Cheltuielile operaţionale ale băncii au crescut la 930 milioane de lei, faţă de 887 milioane de lei, cât erau în septembrie 2017, o creştere de 5%. Cheltuielile operaţionale sunt în creştere uşoară din cauza investiţiilor în infrastructură şi IT, a creşterii costului cu forţa de muncă, precum şi a inflaţiei, care devine un factor notabil”, se arată în comunicat. 

Rata creditelor neperformante a scăzut la 4,3% la finalul trimestrului al treilea din 2018 (7,7% la 30 septembrie 2017), iar depozitele clienţilor au crescut cu 16% (an la an).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.