Reţeaua socială de întrebări şi răspunsuri Quora a anunţat că a fost spartă de hackeri şi că toate datele stocate pe servere au fost compromise.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Peste 100 de milioane dintre utilizatorii care au cont pe Quora sunt afectaţi, datele acestora intrând în posesia hackerilor.

Aceştia au reuşit să copieze de pe serverele Quora numele, parolele, adresele de mail, toate acţiunile publice sau private din cadrul reţelei (întrebări, răspunsuri, voturi etc.) şi toate datele importate din alte reţele sociale (Facebook, Twitter etc.).

Parolele furate erau stocate în format criptat, ceea ce înseamnă că nu pot fi citite fără cheia folosită pentru criptare. Chiar şi aşa, utilizatorii care folosesc aceeaşi parolă la mai multe site-uri sunt sfătuiţi să o schimbe peste tot.

Atacul a fost descoperit pe 30 noiembrie şi este încă investigat. Toţi utilizatorii au fost delogaţi forţat şi sunt obligaţi acum să-şi schimbe parolele.

Utilizatorii au fost înştiinţaţi printr-un e-mail în care este detaliat atât atacul cu consecinţele sale, cât şi acţiunile necesare din partea companiei şi a utilizatorilor reţelei.

Atacul este unul dintre cele mai mari de anul acesta, ca număr de utilizatori vizaţi şi date accesate. Cel mai grav atac din istorie rămâne cel suferit de Yahoo! în 2013, când au fost afectaţi peste 3 miliarde de utilizatori.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.