Apple va trece la cipuri modem 5G proprii pentru iPhone-urile sale, din 2024, din câte ştie directorul general al Qualcomm, companie care produce în prezent astfel de semiconductori pentru gigantul tehnologic american, relatează CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu facem planuri pentru 2024, presupunerea mea de planificare este că nu vom oferim [Apple] un modem în ’24, dar este decizia lor să ia”, a declarat Cristiano Amon la Mobile World Congress din Barcelona.

Cele mai recente modele de iPhone 14 ale Apple folosesc modemuri Qualcomm, dar compania încearcă să meargă singură pe piaţa conectivităţii wireless de câţiva ani.

Apple cumpărat divizia de modemuri a Intel în 2019 şi au existat speculaţii că va începe să folosească piese interne în acest an.

Într-un interviu acordat CNBC, Amon a spus că Qualcomm le-a spus investitorilor încă din 2021 că nu se aştepta să furnizeze modemuri pentru iPhone în 2023, dar Apple a decis apoi să continue încă un an.

Amon nu a confirmat dacă Apple va plăti licenţe Qualcomm QTL dacă va trece la propriile modemuri, dar a spus că redevenţele sunt ”independente de furnizarea unui cip”.

Qualcomm şi-a diversificat afacerea către semiconductori auto şi aplicaţii cu consum redus de energie.

Amon a abordat, de asemenea, procesul american intentat împotriva Qualcomm de firma britanică de semiconductori Arm.

Bătălia juridică dintre doi dintre cei mai mari designeri de cipuri din lume vine în timp ce Qualcomm încearcă să crească pe piaţa PC-urilor; pentru a face acest lucru, a achiziţionat o companie numită Nuvia, ale cărei cipuri de server se bazează pe arhitectura Arm.

Arm susţine că are nevoie de o licenţă pentru a utiliza modelele de cip şi solicită daune şi vrea să forţeze Qualcomm să distrugă diverse informaţii şi hardware legate de achiziţie.

”Este foarte regretabil acest litigiu, dar realitatea este că avem drepturi foarte largi asupra Arm IP, unul dintre primii licenţiaţi. Ne simţim destul de bine în privinţa unei soluţii şi doar mergem mai departe cu planurile noastre. Şi toţi clienţii noştri sunt foarte încântaţi de ceea ce facem în acest domeniu”, a spus Amon.

Referitor la un articol al Wall Street Journal conform căruia guvernul SUA are în vedere revocarea licenţelor de export pentru furnizorii americani către Huawei, Amon a spus: ”Avem licenţe pentru a vinde cipuri 4G către Huawei. Ne conformăm prin licenţa noastră, dar încă nu am văzut nicio acţiune.”

El a numit Legea Cipuri şi Ştiinţă a SUA drept ”un lucru grozav”, care a încurajat companii precum TSMC şi Samsung să construiască facilităţi în ţară.

Revocarea licenţei ar avea ca rezultat un impact financiar pentru Qualcomm, a spus el, dar a subliniat că firma este mai diversificată şi oferă modemuri companiilor, inclusiv Samsung şi Honor, şi creşte în industria auto şi internetul lucrurilor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.