Qualcom va colabora cu peste 40 de coperatori şi furnizori de echipamente de telecomunicaţii care s-au angajat să utilizeze o variantă mai rapidă a tehnologiei 5G, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reţelele de generaţia a cincea utilizează o combinaţie de tehnologii. Versiunea cu frecvenţă mai scăzută, numită ”sub-6” de către specialiştii din industrie, transmite semnal pe distanţe mari, dar este doar oarecum mai rapidă decât reţelele anterioare.

Cea mai rapidă versiune utilizează frecvenţe mai mari şi este numită ”undă milimetrică” de către Qualcomm, cel mai mare furnizor de cipuri de date wireless pentru telefoanele inteligente.

Diferenţi operatori i-au acordat propriile denumiri comerciale, cum ar fi Verizon ”5G Ultra Wideband”.

Qualcomm a declarat la evenimentul Mobile World Congress de la Barcelona că peste 40 de operatori şi producători de echipamente s-au angajat să folosească tehnologia mai rapidă într-o anumită formă.

Printre aceştia se numără China Unicom, Chunghwa Telecom Company) şi Fibocom Wireless), precum şi Deutsche Telekom şi Telstra din Australia.

Tehnologia undei milimetrice este cea mai utilă în zonele dense, în care mulţi oameni încearcă să se conecteze simultan la reţelele mobile, cum ar fi arenele sportive, în care mulţi fani încearcă să transmită video pe reţelele lor sociale.

Qualcomm a contribuit la dezvoltarea standardelor care fac compatibile dispozitivele cu unde milimetrice din întreaga lume, iar producătorii de telefoane precum Apple au folosit cipurile Qualcomm pentru a avea acces la tehnologie.

Cipurile Qualcomm au un avantaj faţă de cele produse de companii concurente, precum MediaTek, în tehnologia undelor milimetrice, deci ar putea obţine un plus de vânzări dacă tehnologia va fi adoptată pe scară mai largă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.