Noile tehnologii vor afecta, anual, între 5 şi 10% din locurile de muncă ale fiecărei organizaţii şi va genera discrepanţe între abilităţile existente şi cele necesare, arată estimările PwC la nivel global, care anunţă investiţii de 3 miliarde dolari în următorii patru ani pentru îmbunătăţirea competenţelor digitale ale angajaţilor şi dezvoltarea de noi tehnologii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În acest context, PwC a lansat un program pentru îmbunătăţirea competenţelor digitale ale celor 276.000 de angajaţi de la nivel global, cât şi pentru dezvoltarea de noi tehnologii care să sprijine companiile şi comunităţile în procesul de transformare digitală.

“Companiile identifică oportunităţi, dar se confruntă şi cu provocări din ce în ce mai mari determinate de progresele tehnologice şi ne solicită ajutorul pentru a face faţă unor probleme precum securitatea cibernetică, reglementările şi planificarea strategică a forţei de muncă. Decalajul de competenţe se află în centrul atenţiei noastre şi, din acest motiv, lansăm programul New world, New skills”, a declarat Bob Moritz, global chairman la PwC.

În cadrul acestui program, PwC va investi 3 miliarde de dolari în următorii patru ani. 

“Majoritatea angajaţilor la nivel global se simt ameninţaţi de automatizare şi vor să înveţe noi abilităţi digitale, potrivit studiului PwC Upskilling Hopes and Fears. În acelaşi timp îşi doresc ca actualii angajatori să-i ajute în acest proces. La rândul lor, companiile caută soluţii pentru a se adapta noilor tehnologii. Ne-am propus să răspundem atât aşteptărilor angajaţilor noştri, cât şi ale mediului de afaceri prin iniţierea acestui program al cărui impact va fi resimţit inclusiv în România”, spune Ionuţ Simion, country managing partner România.

Programul New world, New skills îşi propune îmbunătăţirea competenţelor digitale ale angajaţilor PwC în analiza datelor, automatizarea proceselor şi inteligenţa artificială pentru a le utiliza în munca lor, dar şi pentru a sprijini în acest proces clienţii, comunităţile şi alte părţi interesate de adoptarea noilor tehnologii.

De asemenea, programul îşi propune consultanţă pentru clienţi cu privire la provocările pe care le reprezintă schimbările tehnologice rapide şi automatizarea, precum diferenţele de competenţe şi nepotriviri cu nevoile viitoare, planificarea forţei de muncă, programe de calificare şi schimbări culturale, precum şi colaborare cu guvernele, instituţiile, studenţii şi profesorii pentru a dezvolta programe care să ajute milioane de oameni să-şi îmbunătăţească abilităţile şi cunoştinţele digitale, inclusiv segmentul de populaţie la ”risc”.

Potrivit studiului PwC Upskilling Hopes and Fears, 53% dintre angajaţii de la nivel global se simt ameninţaţi de automatizare, iar 77% vor să înveţe noi abilităţi digitale. Peste 60% au o percepţie pozitivă cu privire la impactul tehnologiei asupra muncii lor de zi cu zi, dar doar unei treimi i se oferă oportunităţi de a dezvolta abilităţi digitale în afara muncii zilnice.

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.