Un tribunal militar din Moscova l-a condamnat luni pe purtătorul de cuvânt al Meta Platforms, Andy Stone, la şase ani de închisoare, pentru ”apărarea publică a terorismului”, un verdict pronunţat în lipsă, a informat agenţia de presă RIA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Meta însăşi este desemnată o organizaţie extremistă în Rusia, iar platformele sale de socializare Facebook şi Instagram au fost interzise în ţară din 2022, când Rusia a invadat Ucraina.

Meta nu a răspuns imediat la o solicitare de comentariu. Stone, directorul de comunicare al Meta, nu a putut fi contactat imediat.

Interfax a citat-o pe avocata inculpatului, Valentina Filippenkova, care a spus că sentinţa va fi atacată cu recurs.

”Am cerut achitarea”, a spus ea.

Ministerul de Interne al Rusiei a deschis o anchetă penală asupra lui Stone la sfârşitul anului trecut, fără a dezvălui acuzaţii specifice.

RIA a citat anchetatorii spunând că Stone a publicat comentarii online care apărau ”acţiuni agresive, ostile şi violente” faţă de soldaţii ruşi implicaţi în ceea ce Moscova numeşte ”operaţiunea sa militară specială” în Ucraina.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.