Proprietarul Gucci, grupul Kering, a încheiat un acord pentru a cumpăra brandul francez de parfumuri de ultimă generaţie Creed, prima sa achiziţie de la semnalarea intenţiilor, la începutul acestui an, de a crea un produs cosmetic, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Achiziţia marchează în mod clar un pas major pentru Kering Beaute, permiţându-i să atingă masa critică în această categorie”, a declarat Raffaella Cornaggia, CEO al diviziei de frumuseţe a Kering.

Fostul director al Estee Lauder a fost numit în februarie să conducă intrarea grupului francez pe segment.

Parfumurile de ultimă generaţie şi mărcile de frumuseţe de nişă s-au bucurat de o popularitate sporită, de când restricţiile legate de Covid-19 au mărit nevoia de auto-răsfăţ.

Acordul convenit în numerar, pentru achiziţionarea a 100% din casa de parfumuri de la fonduri controlate de BlackRock şi de actualul preşedinte al companiei, Javier Ferran, este aşteptat să se încheie în a doua jumătate a acestui an.

Detaliile financiare nu au fost făcute publice.

Kering intenţionează să extindă produsele Creed pentru femei, lumânări şi parfumuri de casă, precum şi prezenţa sa geografică, în special în China, au spus directorii.

Marca este cunoscută mai ales pentru parfumul său Aventus, care costă 210 de euro (229 de dolari), are 700 de angajaţi şi a generat anul trecut în vânzări anuale 250 de milioane de euro.

În ceea ce priveşte potenţialele achiziţii ulterioare ale grupului Kering, compania este ”atentă la oportunităţile de fuziuni şi achiziţii”, a declarat directorul financiar al Kering, Jean-Marc Duplaix.

”Suntem foarte selectivi”, a adăugat Duplaix.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.