Proprietarii a aproximativ 463.000 de vehicule Kia din Statele Unite ar trebui să parcheze în afara oricăror structuri şi departe de acestea, până la finalizarea unei reparaţii în cadrul unei rechemări pentru riscuri de incendiu, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Producătorul auto coreean a anunţat vineri că recheamă SUV-urile Telluride din modelul anilor 2020 până în 2024, din cauza riscurilor de incendiu cauzate de supraîncălzirea motoarelor electrice pentru ajustarea poziţiei scaunelor.

Kia a spus că are raportări despre un incendiu sub scaun şi şase rapoarte despre topirea motorului scaunului -- inclusiv unele cu fum în compartiment sau plângeri de mirosuri de ars -- dar fără accidente sau răniri.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Administraţia Naţională pentru Siguranţa Traficului pe Autostrăzi a declarat că ”proprietarii sunt sfătuiţi să parcheze în afara şi departe de structuri până la finalizarea reparaţiilor”.

Dealerii Kia vor instala un suport pentru capacele din spate ale comutatorului scaunelor electrice şi vor înlocui butoanele glisante ale scaunului pentru a remedia problema.

”Motorul electric al scaunului din faţă se poate supraîncălzi din cauza unui buton glisant blocat al scaunului, ceea ce poate duce la un incendiu în timp ce maşina este parcată sau când conduceţi”, a spus NHTSA.

Kia intenţionează să înceapă să notifice proprietarii cu privire la rechemare pe 30 iulie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.