Libra Association, proiect creat la iniţiativa Facebook, vrea să obţină licenţă de plăţi în Elveţia pentru criptomoneda Libra, a anunţat miercuri autoritatea de reglementare financiară FINMA, notând că amploarea serviciilor planificate va necesita o supraveghere extinsă, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cea mai mare platformă de socializare din lume a anunţat în iunile planurile de a lansa o criptomonedă, pentru a se extinde în domeniul serviciilor globale de plăţi şi comerţului electronic.

”Ca urmare a emiterii monedei Libra, serviciile planificate de proiectul Libra vor merge în mod clar dimcolo de un sistem de plăţi, potrivit FINMA, care a notat că acest lucru înseamnă că va fi supus unor cerinţe suplimentare.

Aceste cerinţe se vor extinde la alocarea de capital pentru riscuri de capital, de piaţă şi operaţionale, riscul de concentrare şi al lichidităţilor şi gestionarea rezervelor Libra, a arătat instituţia.

”Ne angajăm într-un dialog constructiv cu FINMA şi vedem să există condiţii fezabile pentru o reţea blockchain open-source care să devină un sistem de plăţi reglementat, fiabil şi foarte sigur”, a anunţat Libra Association, care are sediul la Geneva.

Potrivit, FINMA, Libra Association i-a solicitat clarificarea statutului asociaţiei şi al monedei Libra în conformitate cu legislaţia elveţiană referitoare la surpaveghere.

Subsecretarul american pentru Informaţii Financiare şi Terorism, Sigal Mandelker, a declarat marţi, în capitala elveţiană, că proiectul cripotomonedei trebuie să respecte standarde înalte referitoare la combaterea spălării banilor şi a finanţării terorismului, pentru a putea deveni funcţional.

”Indiferent dacă este bitcoin, Ethereum, Libra, mesajul nostru este acelaşi pentru aceste companii: prevenirea spălării banilor şi a terorismului trebuie inclusă în design-ul lor de la bun început”, a spus Mandelker.

FINMA a arătat că supravegherea  unei serii de servicii oferite de Libra trebuie să urmeze principiul: ”aceleaşi riscuri aceleaşi reguli”.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.