Profitul net al gigantului saudit al petrolului Aramco a crescut cu 158% în trimestrul trei, la 30,4 miliarde de dolari, cele mai mari companii producătoare de ţiţei din lume continuând să beneficieze de pe urma redeschiderii economiei mondiale şi avansului puternic al preţurilor petrolului şi gazelor, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rezultatele raportate de Aramco depăşesc aşteptările analiştilor, care anticipau un profit net de 29,1 miliarde de dolari.

În trimestrul trei al anului 2020, Aramco a obţinut un profit net de 11,8 miliarde de dolari.

”Performanţa excepţională din trimestrul al treilea este rezultatul intensificării activităţilor economice pe principalele pieţe şi o revenire a cererii de energie”, a declarat duminică preşedintele şi directorul general al grupului, Amin Nasser.

Nasser a adăugat că ”încă există unii factori negativi în economia globală, parţial din cauza blocajelor existente în lanţurile de aprovizionare, dar suntem optimişti că cererea de energie va rămâne sănătoasă în viitorul previzibil”.

Aramco a arătat că creşterea profitului net este datorată preţurilor mai mari ale petrolului şi a volumului vânzărilor, dar şi marjelor solide ale operaţiunilor de rafinare şi de fabricare a produselor chimice.

Preţul petrolului WTI, de referinţă pe piaţa americană, a urcat peste 85 de dolari pe baril în ultimele săptămâni, un nivel care nu a mai fost atins din 2014. Preţurile gazelor naturale au avansat cu circa 130% în acest an, ceea ce înseamnă că criza energetică globală va fi resimţită cel mai mult în rezultatele trimestrului patru.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.