BRD, subsidiara din România a grupului financiar francez Société Générale, a realizat în primul trimestru un profit net de 233,28 milioane lei, în scădere cu 19,33% faţă de perioada similară a anului trecut, de 289,16 milioane lei, potrivit rezultatelor transmise miercuri Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Veniturile nete din dobânzi s-au ridicat în primele trei luni la 512,74 milioane lei, mai mare cu 6,3% faţă de primele trei luni din 2019, când au fost de 482,29 milioane lei.

La nivel de grup, profitul net a fost de 240,75 milioane lei în primul trimestru al acestui an, la venituri nete din dobânzi de 547,31 milioane lei.

Valoarea totală a investiţiilor realizate în primele trei luni ale anului a fost de 35 milioane lei pentru grup şi 34 milioane lei pentru bancă, în comparaţie cu 24 milioane lei în perioada similară a anului 2019, atât pentru grup, cat şi pentru bancă.

La 31 martie 2020, banca avea 640 de agenţii, faţă de 723 agenţii la 31 martie 2019 şi faţă de 648 agenţii la finalul anului trecut.

La nivel de grup, soldul creditelor nete (inclusiv leasing) a atins 31,3 miliarde lei şi a crescut cu 2,4% faţă de 31 martie 2019 şi a ramas stabil faţă de finalul anului. Depozitele clienţilor au atins 46,9 miliarde lei, în creştere cu 5,9% în dinamica anuală şi cu 2,3% în comparaţie cu 31 decembrie 2019.

"În primele trei luni ale anului, BRD a avut o dezvoltare comercială dinamică. Banca a înregistrat o activitate robustă pe toate segmentele, cu o creştere continuă a creditării, susţinută de finanţarea puternică a companiilor, atragere susţinută de depozite şi utilizare în creştere a canalelor digitale. Chiar dacă, în contextul economic generat de pandemia Covid-19, profitabilitatea a fost redusă de costul negativ al riscului, perfomanţa operaţională a rămas solidă. Criza cu care ne confruntăm este fără precedent, cu provocări economice complexe şi perspective de recesiune dificil de cuantificat. Dar politici de limitare a efectelor negative au fost implementate. Autorităţile publice au oferit sprijin în materie de lichiditate, garantare a creditelor şi măsuri de susţinere a venitului gospodăriilor. Sistemul bancar românesc este sănătos şi va fi un actor cheie al redresării economice. BRD întâmpină această perioadă problematică pentru economie cu un profil foarte solid. Banca se bazează pe poziţii puternice de lichiditate şi capital. Acestea sunt elemente fundamentale care îi permit băncii noastre să îşi susţină clienţii într-o perioadă dificilă şi să rămână pe deplin angajată în a-şi juca rolul esenţial în finanţarea economiei într-un mod responsabil", arată raportul băncii.

BRD este a treia bancă din România în funcţie de active. În România, principalii competitori ai BRD sunt Banca Transilvania şi BCR.

BRD - Groupe Société Générale a fost înfiinţată la 1 decembrie 1990.

Începând cu 15 ianuarie 2001, acţiunile băncii sunt listate la Bursa de Valori Bucureşti.

Société Générale este unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare. Cu peste 149,000 de angajaţi, în 67 de ţări, Société Générale deserveşte zilnic peste 31 de milioane de clienţi în toată lumea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.