Alro SA, cel mai mare producător de aluminiu din Europa continentală (excluzând Rusia şi Peninsula Scandinavă), a înregistrat în primele nouă luni un profit net de 223,4 milioane lei, de trei ori şi jumătate mai mare faţă de perioada similară de anul trecut, de 63,79 milioane lei, potrivit raportului transmis miercuri Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, veniturile din vânzări au urcat în perioada ianuarie-septembrie cu 18%, la 1,86 miliarde lei, de la 1,57 miliarde lei, la sfârşitul lunii septembrie 2016.

”În perioada ianuarie - septembrie, societatea a înregistrat o creştere cantitativă a vânzărilor de aluminiu procesat cu 7% susţinută în principal de placi şi table de aluminiu şi aliaje din aluminiu care au fost mai mari cu peste 3.700 tone faţă de aceeaşi perioadă a anului 2016, confirmând astfel stategia de creştere din punct de vedere cantitativ a vânzărilor de produse finite cu valoare adaugată mare”, arată raportul companiei.

Vânzările Alro au crescut şi din punct de vedere valoric, fiind în linie cu evoluţia cotaţiilor aluminiului pe piaţa internaţională.

În perioada ianuarie - septembrie, preţul aluminiului la Bursa de Metale de la Londra (LME) a înregistrat un nivel în continuă creştere, acest lucru reflectându-se în media LME cash-seller pentru nouă luni 2017, care a fost de 1.924 dolari/tonă, faţă de perioada similară a anului trecut când a aceasta a fost de 1.570 dolari/tonă.

Datoriile curente ale societăţii au crescut la un nivel de 991,05 milioane lei la 30 septembrie, faţă de 980,66 milioane lei la 31 decembrie 2016, în principal datorită creşterii provizioanelor pe termen scurt şi a datoriilor comerciale şi altor datorii, evoluţie normală având în vedere şi creşterea costurilor cu bunurile vândute.

De asemenea, în Adunarea Generala Extraordinară a Acţionarilor din 9 noiembrie, s-a aprobat prelungirea scadenţei unei facilităţi de credit de 137 milioane dolari până la data de 20 noiembrie 2020 şi suplimentarea facilităţii cu o nouă linie de finanţare non-cash în sumă de 30 milioane dolari în scopul emiterii de acreditive şi scrisori de garanţie. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.