Sony a raportat marţi o scădere cu 7% a profitului său anual în anul fiscal 2023, tras în jos de o scădere a diviziei sale de servicii financiare. Compania a ratat, de asemenea, previziunile privind vânzările de unităţi ale consolei sale de jocuri PlayStation 5 pentru întregul an, relatează CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iată cum a procedat Sony în trimestrul încheiat în martie, faţă de estimările consensului LSEG: Veniturile au atins 3.500 miliarde de yeni (22,4 miliarde de dolari), faţă de 2.890 miliarde de yeni aşteptate.

Profit operaţional este de 229,4 miliarde de yeni, faţă de 236,81 miliarde de yeni aşteptaţi. Aceasta marchează o creştere de 57% de la an la an.

Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)

Gigantul japonez al jocurilor video a raportat venituri în 2023 de 13.000 de miliarde de yeni, o creştere de 19%. Cu toate acestea, profitul operaţional al Sony pentru întregul an a fost de 1.200 miliarde de yeni, în scădere cu 7%.

Sony a ratat cu puţin obiectivul revizuit în scădere pentru vânzările PlayStation 5.

Vânzările consolei sale emblematice au totalizat 20,8 milioane de unităţi în anul fiscal 2023. Numărul este puţin mai mic decât ţinta revizuită de 21 de milioane de unităţi pe care Sony a oferit-o investitorilor în februarie. Înainte de aceasta, compania prognozase că PS5 va vinde 25 de milioane de unităţi pentru întregul an.

Sony se aşteaptă la vânzări şi mai slabe, de 18 milioane de unităţi ale PS5, în anul fiscal care se va încheia în martie 2025, a declarat un director al companiei, potrivit Reuters.

Compania a anunţat luni o schimbare a managementului la unitatea sa de jocuri Sony Interactive Entertainment (SIE), directorul general interimar al diviziei, Hiroki Totoki, devenind preşedinte al afacerii. Directorii de lungă durată ai Sony Hideaki Nishino şi Hermen Hulst au fost numiţi CEO al Platform Business Group şi, respectiv, Studio Business Group - două divizii nou create ale SIE.

Divizia financiară ctrage în jos profitul

Sony a spus că afacerea sa de servicii financiare a fost segmentul principal care a dus la scăderea profitului.

În 2023, profitul operaţional al unităţii de servicii financiare a fost de 173,6 miliarde de yeni, marcând o scădere de 22,5%, după o creştere fermă în 2022.

Compania a suferit, de asemenea, de pe urma unui declin al afacerii sale de soluţii de imagistică şi detecţie (I&SS), care include cipurile sale de imagistică. Afacerea I&SS a Sony a înregistrat un profit operaţional de 193,5 miliarde de yeni, în scădere cu 9% faţă de 2022.

Sony prognozează o scădere a veniturilor totale ale grupului pentru anul fiscal curent. Compania se aşteaptă ca vânzările să ajungă la 12.300 miliarde de yeni pentru anul care se încheie în martie 2025, în scădere cu 5%.

Profitul operaţional pentru anul fiscal 2024 este aşteptat să totalizeze 1.280 miliarde de yeni, în creştere cu 5%, a spus Sony în rezultatele sale consolidate.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.