Producţia de autoturisme şi autoutilitare a grupului Stellantis în fabricile italiene a scăzut cu 9,8% în primele trei luni ale acestui an, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, la 170.415 unităţi, potrivit sindicatului FIM-CISL, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Producătorul auto poartă discuţii cu guvernul italian cu privire la un plan de inversare a tendinţei multianuale de scădere a producţiei în ţară şi de a o aduce înapoi la un milion de unităţi până la sfârşitul acestui deceniu, implicând o creştere globală a producţiei de aproximativ 25% în comparaţie cu anul trecut.

Datele din primul trimestru ”îndepărtează Stellantis de ţinta unei producţii de un milion de vehicule”, a declarat şeful FIM-CISL Ferdinando Uliano, prezentând un raport trimestrial privind nivelurile de producţie ale Stellantis.

Grupul auto franco-italian a spus că obiectivul de producţie depinde de mai mulţi factori, inclusiv de stimulente pentru achiziţionarea de maşini, costuri mai mici cu energia şi dezvoltarea unei reţele de încărcare a vehiculelor electrice.

Producţia din primul trimestru a scăzut cu 51% la fabrica din Mirafiori, deoarece întârzierile noii scheme de stimulente pentru achiziţionarea de maşini din Italia şi o cerere globală slabă de vehicule complet electrice au afectat ratele de producţie ale maşinii mici 500 BEV de la Fiat, a spus FIM-CISL.

Un purtător de cuvânt al Stellantis a declarat că grupul nu comentează în mod normal cu privire la datele de producţie raportate de sindicat.

Sindicatul preconizează o producţie pe întregul an pentru Stellantis în Italia de 630.000 de vehicule în 2024, în scădere faţă de 751.000 anul trecut, pe baza datelor din primul trimestru.

Prognoza, însă, nu ţine cont de stimulentele pentru achiziţionarea de maşini anunţate de guvern, în valoare de aproximativ 950 de milioane de euro pentru 2024, care ar urma să intre în vigoare în acest trimestru.

”Suntem încrezători că această prognoză se poate îmbunătăţi pe parcursul anului”, a spus Uliano, adăugând că Stellantis estimează că stimulentele ar putea adăuga vânzări de 20.000 de unităţi pentru 500 BEV în 2024.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.