Producţia de gaze a Iranului va ajunge la 1,3 miliarde de metri cubi (bcm) pe zi în cinci ani, a declarat duminică ministrul iranian al Petrolului, Javad Owji, conform reţelei media semi-oficiale Student News Network, în creştere de la 1,07 miliarde de metri cubi pe zi în prezent, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pentru ”a asigura rolul central al Iranului în energia globală”, 80 de miliarde de dolari vor fi investite în dezvoltarea zăcămintelor sale de gaze, a spus Owji în timpul celui de-al şaptelea summit al Forumului Ţărilor Exportatoare de Gaze (GECF) desfăşurat în Algeria.

De la reimpunerea sancţiunilor de către preşedintele american de atunci, Donald Trump, în 2018, Teheranul a fost separat de investitorii străini şi s-a bazat în principal pe companiile autohtone fără numerar pentru a-şi dezvolta sectorul energetic.

Cea mai mare parte a producţiei de gaze a Iranului este consumată pe plan intern sau pierdută din cauza arderii gazului, experţii spunând presei de stat că ţara se poate confrunta cu un dezechilibru de gaz de 300 de milioane de metri cubi pe zi în următorii ani.

Consumul intern de gaze de către sectorul rezidenţial se apropie acum de un record de 700 de milioane de metri cubi pe zi în lunile de iarnă. Ministrul Petrolului le-a cerut recent iranienilor să-şi limiteze consumul.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.