Producătorul german de medicamente Bayer îşi modifică politica de dividende pentru a plăti minimul legal, o perioadă de trei ani, pentru a-şi reduce datoria, într-o decizie pe care a spus că nu a luat-o uşor, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania a spus că se confruntă cu datorii şi rate ale dobânzilor ridicate, precum şi cu ”o situaţie dificilă a fluxului de numerar liber”.

”Una dintre priorităţile noastre principale este reducerea datoriilor şi creşterea flexibilităţii”, a spus directorul general Bill Anderson.

”Politica noastră de dividende modificată, care a luat în considerare contribuţia investitorilor şi nu a fost luată cu uşurinţă, ne va ajuta să facem acest lucru”.

Bayer a spus că va propune un dividend de 0,11 euro pe acţiune pentru 2023. Acest lucru se compară cu 2,40 euro pe acţiune cu un an mai devreme şi aşteptările pentru un dividend de 1,92 euro pe acţiune, potrivit unui consens publicat pe site-ul său.

Analiştii de la Jefferies au spus că măsura ”subliniază amploarea provocărilor (atât operaţionale, cât şi financiare) cu care se confruntă compania” şi că ”sunt necesare alte acţiuni strategice majore pentru a restabili bilanţul”.

În ianuarie, Bayer a anunţat reduceri de locuri de muncă, iar în noiembrie a declarat că analizează opţiuni pentru a diviza producătorul de medicamente eliberate pe bază de prescripţie medicală, produse de sănătate de consum, produse chimice de cultură şi seminţe, în încercarea de a revigora un preţ al acţiunilor afectat.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.