Producătorul chinez de smartphone-uri Oppo a declarat că îşi va închide unitatea de design al cipurilor, invocând incertitudinile din economia globală şi din industria smartphone-urilor, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania, una dintre cele mai vândute mărci autohtone de smartphone-uri din China, a declarat că va înceta operaţiunile unităţii sale Zeku, pe care a înfiinţat-o în 2019.

Produsele acesteia includ cipul MariSilicon X, care este o unitate de procesare neuronală (NPU) care îmbunătăţeşte imaginile pentru videoclipuri şi fotografii realizate pe smartphone-uri.

”Din cauza incertitudinilor din economia globală şi din industria smartphone-urilor, trebuie să facem ajustări dificile pentru dezvoltarea pe termen lung”, a spus un reprezentant al companiei.

Piaţa de smartphone-uri din China, cea mai mare din lume, se luptă să-şi revină dintr-una dintre cele mai grave scăderi înregistrate vreodată, deoarece consumatorii conştienţi de costuri continuă să se ferească de achiziţiile mari chiar şi după ridicarea restricţiilor pentru zero Covid de către ţară.

În 2022, livrările de smartphone-uri au scăzut cu 14%, iar livrările totale de unităţi au scăzut sub 300 de milioane pentru prima dată într-un deceniu.

În primul trimestru, livrările totale de smartphone-uri au scăzut cu 11% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, până la 67,2 milioane de unităţi, cel mai mic total trimestrial din 2013, a declarat luna trecută firma de cercetare Canalys.

Oppo şi rivalii săi chinezi, cum ar fi Xiaomi, au înfiinţat unităţi interne de proiectare a cipurilor, după ce SUA a paralizat divizia de smartphone-uri a Huawei Technologies cu sancţiuni care au împiedicat-o să se aprovizioneze componente cheie.

Oppo este deţinută de BBK Electronics, care deţine şi Vivo, un alt brand chinezesc de smartphone-uri cu vânzări mari.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.