Producătorul chinez de vehicule electrice Nio a semnat un acord pentru o investiţie de 2,2 miliarde de dolari de la CYVN Holdings, un vehicul de investiţii cu sediul în Abu Dhabi, a anunţat luni compania auto, citată de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Investiţia vine în timp ce Nio, cu vânzările de vehicule electrice şi profitabilitatea aflate sub presiune într-un război al preţurilor început de Tesla, a încercat să sporească eficienţa reducând o zecime din forţa de muncă şi amânând proiectele care nu fac parte din activităţile de bază.

Acordul, ar urma să se încheie în ultima săptămână a lunii decembrie, ar duce participaţia CYVN la 20,1% din totalul acţiunilor emise şi aflate în circulaţie ale Nio, după o investiţie de 1 miliard de dolari în iulie, a declarat Nio într-un comunicat pe site-ul său.

Acest lucru ar face din CYVN cel mai mare acţionar unic al Nio, deşi fondatorul şi directorul general William Li păstrează cea mai mare putere de vot, deţinând acţiunile ordinare de clasa ”C”.

Compania, ale cărei vehicule electrice cu marca Nio concurează în China cu mărci premium precum Mercedes-Benz şi BMW, a dezvoltat două mărci noi pentru pieţele de masă, pe care îşi propune să le aducă în Europa din 2025, au spus directorii săi.

În încercarea de a deveni mai eficientă, Nio are în vedere o spin-off a unităţii sale de producţie a bateriilor, în timp ce continuă să dezvolte pe cont propriu tehnologii pentru componente cheie, a relatat anterior Reuters.


 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.