Producătorul ceh de arme Colt CZ Group a făcut o ofertă de fuziune în numerar şi acţiuni către Vista Outdoor, evaluând acţiunile grupului american de articole sportive şi de exterior la un preţ cu 16% faţă de cel de pe piaţă, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acordul vine pe fondul vânzării planificate de către Vista a afacerii sale de produse sportive către compania privată de apărare şi producţie civilă Czechoslovak Group (CSG), anunţată în octombrie, într-un acord de 1,91 miliarde de dolari.

Oferta de asociere făcută de Colt CZ evaluează Vista la aproximativ 1,7 miliarde de dolari, conform calculelor Reuters.

Vista a declarat într-un comunicat că nu a luat nicio decizie cu privire la propunerea de 30 de dolari pe acţiune, peste ultimul preţ de închidere al acţiunilor, de aproximativ 25,75 dolari, dar sub nivelul maxim din 2023, de 33,78 dolari, atins în septembrie.

Colt CZ a spus că a propus menţinerea unită a companiei, renunţând la planurile de a separa Vista în acest moment.

”Viziunea pieţei cu privire la tranzacţia Czechoslovak Group a fost clară în reacţia sa la anunţ, care a dus la scăderea rapidă a preţului acţiunilor (Vista), pe 16 octombrie 2023. Vom menţine compania unită, permiţând acţionarilor actuali ai Vista să continue creşterea, iar ”New Vista” să-şi păstreze listarea în SUA”, a spus Colt CZ într-o scrisoare adresată consiliului de administraţie al Vista, publicată pe site-ul său miercuri târziu.

Oferta Colt CZ implică o finanţare nouă de 900 de milioane de dolari, inclusiv 600 de milioane de dolari în acţiuni noi emise la preţul tranzacţiei şi 300 de milioane de dolari în datorii.

Colt CZ a adăugat că are deja un sprijin puternic din partea creditorilor săi.

O răscumpărare după închiderea tranzacţiei ar compensa diluarea acţiunilor, au spus analiştii.

Acţionarii Vista ar deţine aproximativ 55% în noua companie conform acordului, a spus Colt CZ.

Vista a spus că va revizui propunerea Colt CZ, dar că nu a făcut nicio modificare în recomandarea sa pentru acordul CSG.

Acţionarii de la Vista Outdoor nu trebuie să ia nicio măsură în acest moment”, se arată în comunicat.

CSG a refuzat să comenteze.

Când şi-a anunţat vânzarea afacerii cu produse sportive pe 16 octombrie, Vista şi-a redus, de asemenea, prognoza de vânzări pentru întregul an.

Colt CZ, împreună cu un acţionar majoritar şi preşedintele acestuia, au achiziţionat împreună peste 5% din acţiunile Vista, au anunţat aceştia în octombrie.

Grupul ceh a achiziţionat marca americană de arme Colt în 2021.

Colt CZ a anunţat joi că profiturile sale ajustate pe nouă luni, înainte de dobânzi, impozite, depreciere şi amortizare (EBITDA) au scăzut cu 17,3% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, până la 1,9 miliarde de coroane (84,8 milioane dolari), deoarece o redresare pe piaţa comercială din SUA a sub aşteptări.

Acţiunile Colt CZ au scăzut joi cu aproximativ 3%, la deschiderea bursei din Praga, dar şi-au revenit ulterior, crescând cu aproape 1%.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.