Producătorul auto Stellantis va concedia temporar aproximativ 2.250 de lucrători de la uzina Mirafiori din oraşul italian Torino, în săptămânile următoare, ca răspuns la cererea slabă, au declarat luni sindicatele, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Disponibilizările vor avea loc în perioada 12 februarie - 3 martie şi vor afecta 1.250 de lucrători care produc modelul electric Fiat 500 şi alte 1.000 modele Maserati, a declarat un purtător de cuvânt al companiei, confirmând o declaraţie a sindicatului.

Sindicatele s-au declarat îngrijorate de disponibilizări şi au cerut discuţii cu compania cât mai curând posibil.

Stellantis a luat măsuri similare pentru o perioadă, la sfârşitul lunii octombrie şi începutul lunii noiembrie a anului trecut, când cererea a fost redusă.

Un sindicat italian a declarat săptămâna trecută că cumpărătorii au amânat să cumpere vehicule electrice, ei aşteptând ca guvernul să ofere stimulente pentru a spori acceptarea.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.