Principalul producător rus de automobile Avtovaz a declarat luni că opreşte parţial producţia la fabricile sale din Togliatti şi Izhevsk în perioada 21-25 martie, din cauza deficitului de piese electronice, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Avtovaz, companie controlată de producătorul francez Renault, şi-a oprit periodic producţia luna aceasta din cauza acestor deficite.

Renault produce la fabrica din Izhevsk două modele - Logan şi Sandero - pentru piaţa rusă, alături de modele LADA.

Avovaz a declarat că uzina LADA Izhevsk va continua să producă modelul Vesta şi vehicule de pe platforma B0 a Renault în perioada 21-22 martie.

Compania a adăugat că producţia va fi oprită în perioada 23-25 martie pe toate liniile de asamblare, dar că unele funcţii de producţie vor continua operaţiunile în această perioadă.

Producătorul francez de automobile a suspendat unele operaţiuni la propria fabrică de asamblare auto din Rusia.

Renault, care a revenit la profit în 2021, după doi ani de pierderi, se numără printre companiile occidentale cele mai expuse Rusiei, unde realizează 8% din câştigurile de bază, potrivit Citibank.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.