Şeful BP pentru energie regenerabilă a declarat miercuri că industria eoliană offshore din SUA este ”fundamental distrusă”, în timp ce BP şi partenerul său Equinor studiază opţiuni pentru a dezvolta proiecte uriaşe în largul coastei New York-ului, după ce au revizuit în scădere valoarea acestora cu 840 de milioane de dolari, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Industria eoliană offshore, unul dintre sectoarele energetice cu cea mai rapidă creştere, a suferit recent o serie de eşecuri majore din cauza problemelor de fiabilitate a echipamentelor, a problemelor lanţului de aprovizionare şi a creşterilor semnificative ale costurilor.

Orsted, cel mai mare dezvoltator de energie eoliană offshore din lume, a semnalat miercuri revizuiri în scădere a valorii activelor de până la 5,6 miliarde de dolari, după ce a oprit dezvoltarea proiectelor eoliene offshore din SUA.

Anja-Isabel Dotzenrath, şefa BP pentru gaze şi emisii reduse de carbon, a declarat că problemele din Statele Unite includ acordarea de permise, decalajul dintre semnarea contractelor de cumpărare a energiei şi realizarea proiectelor şi lipsa mecanismelor de ajustare inflaţionistă.

”În cele din urmă, energia eoliană offshore din SUA este în mod fundamental distrusă”, a declarat Dotzenrath la o conferinţă FT Energy Transition la Londra.

”Există necesară o resetare fundamentală an vitezei de autorizare, securitatea de autorizare etc...”

Ea a adăugat că BP şi Equinor studiază o nouă propunere în 10 puncte din partea autorităţilor de reglementare din SUA, care le-ar permite companiilor să liciteze din nou pentru proiecte într-un proces ”accelerat”.

”Există o cale de urmat, dar este o provocare. Cred că toate aceste proiecte vor fi construite”, a spus Dotzenrath reporterilor, în marginea conferinţei.

Noul plan vine după ce statul New York a respins cererea companiilor de a revizui în sus plata primită de dezvoltatori în baza contractelor de alimentare cu energie electrică pentru proiectele gigantice.

Pe parcursul săptămânii trecute, BP a revizuit în scădere valoarea activelor cu 540 de milioane de dolari, iar Equinor a înregistrat o depreciere de 300 de milioane de dolari pentru proiectele lor eoliene offshore Empire şi Beacon, care au o capacitate combinată de 3,3 gigawaţi, capabile să alimenteze 2 milioane de case.

BP a plătit Equinor 1,1 miliarde de dolari, în 2020, pentru un pachet de 50% din această afacere.

Claudio Descalzi, CEO al companiei italiene de energie Eni, a declarat în cadrul conferinţei că costurile pentru dezvoltarea de noi proiecte eoliene offshore s-au dublat recent.

”Este foarte greu să faci noi proiecte eoliene offshore”, a spus Descalzi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.