Principalele acţiuni europene au încheiat joi primul trimestru din 2024 cu o creştere de aproximativ 6,8%, în condiţiile în care datele recente privind inflaţia continuă să arate că presiunea creşterii preţurilor se reduce, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Indicele paneuropean Stoxx 600 a închis joi în urcare cu 0,23%, după ce a atins încă un maxim istoric în martie - depăşind 513 de puncte în timpul sesiunii.

A fost cel mai bun trimestru din ultimul an pentru acest indice, conform datelor Lseg, şi cea mai bună lună din decembrie 2023.

Indicele DAX al bursei din Frankfurt a avansat cu 0,08%, CAC 40 al bursei din Paris cu 0,01%, iar FTSE 100, al bursei din Londra, cu 0,26%. Indicele italian FTSE MIB a scăzut cu 0,03%, iat IBEX 35 al bursei din Madrid a pierdut 0,33%.

Bursele vor rămâne închise pentru Vinerea Mare şi prima zi a Paştelui, majoritatea tranzacţiilor din regiune urmând să fie reluate marţi.

 Acţiunile companiilor de turism, care au condus câştigurile pe parcursul zilei, au crescut cu aproximativ 0,95%, în timp ce titlurile companiilor de utilităţi au scăzut cu 0,5%.

Acţiunile JD Sports Fashion au crescut joi cu până la 16%, după ce compania a emis o actualizare a previziunilor financiare care a calmat preocupările investitorilor cu privire la perspectivele retailerului.

În ceea ce priveşte datele economice, cifrele produsului intern brut au confirmat joi că economia Marii Britanii a intrat în recesiune în 2023, cu o contracţie de 0,3% în ultimul trimestru. Între timp, agenţia de statistică a Germaniei a declarat că ocuparea forţei de muncă a crescut uşor în februarie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.