Primăria din Miami vra să folosească bitcoin în operaţiunile sale, strategie care ar putea atrage companiile de tehnologie, a declarat, vineri, primarul Francis Suarez, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O comisie a oraşului a aprobat cu un vot de 4-1 o primă etapă a propunerii primarului de a permite ca bitcoin să fie folosită la plata angajaţilor şi ca locuitorii şi companiile să plătească taxe şi impozite cu criptomoneda.

”Oraşe precum Miami vrea să atragă tehnologia în oraş. Este o parte a unui joc mai larg, pentru a poziţiona Miami ca unul dintre cele mai avansate oraşe din ţară din punct de vedere tehnologic”, a afirmat Suarez într-un interviu telefonic.

În timp ce o etapă iniţială implică un furnizor terţ pentru a facilita tranzacţiile în bitcoin, primarul mai doreşte ca oraşul din Florida, care este al 42-lea cel mai populat din Statele Unite, să investească o sumă limitată din fondurile sale în bitcoin, ca mijloc de protejare a activelor pe termen lung.

”Sunt ferm convins că dacă şi atunci când Amazon sau Apple vor adopta bitcoin ca structură de plăţi, barajul se va rupe, deoarece la momentul respectiv vom vorbi despre un volum foarte mare de tranzacţii care vor putea avea loc în bitcoin. Vreau ca noi să fim în avangardă şi oarecum în fruntea jocului”, a afirmat primarul.

Şi alte autorităţi locale şi statale s-au implicat în sectorul criptomonedelor, între care comitatul Seminole, potrivit presei. În 2018, Biroul Trezoreriei din Ohio a labsat un portal pentru plata taxelor în criptomonede, care a fost suspendat în 2019 din cauza unei probleme legale.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.