Primăria Constanţa anunţă realizarea unui parc de miniaturi unde vor fi reprezentate la scară redusă cele mai importante obiective din judeţ, dar şi dintr-o regiune din Bulgaria, parteneră în acest proiect, acesta urmând să fie amplasat în cel mai mare parc din municipiu, valoarea investiţiei ridicându-se la peste un milion de euro, fonduri europene.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primarul Decebal Făgădău a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că în Parcul Tăbăcărie din municipiu va fi amplasat un parc cu miniaturi al celor mai importante obiective din judeţ, proiectul fiind realizat împreună cu o regiune din Bulgaria.

“Ne propunem să aducem o reprezentare la scară mai mică a obiectivelor valoaroase pe care le are oraşul şi pe care le are regiunea noastră, în atenţia turiştilor. Utilizăm fonduri europene împreună cu un partener din Bulgaria , evident că vom promova şi câteva obiective importante de pe raza partenerului bulgar. Cred că lucrul cel mai important este că în Parcul Tăbăcărie, într-o zonă în care vă spun sincer astăzi nu se plimbă oamenii, astăzi oamenii o ocolesc pentru că nu arată tocmai bine, ne propunem cu sprijinul fondurilor europene să reamenajăm spaţiul verde, să construim un sistem de iluminat public modern şi eficient, să oferim mobilier urban de bună calitate, băncuţe, coşuri de gunoi, tot ceea ce trebuie astfel încât dintr-o zonă ocolită de constănţeni şi de turişti astăzi să o transformăm într-o zonă atractivă pentru constănţeni şi pentru turişti”, a explicat primarul Decebal Făgădău.

Proiectul prevede că toate construcţiile vor fi realizate din materiale uşoare, demontabile şi transportabile care nu vor necesita o adâncime de fundare mai mare de 90 de centimetri de la cota terenului natural.

Primarul a mai spus că suprafaţa utilizată pentru acest parc de miniaturi este de aproape două hectare, iar valoarea investiţiei depăşeşte un milion de euro.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.