Preţurile petrolului au urcat marţi cu peste 3%, redresându-se de la pierderile abrupte din sesiunea precedentă, după ce banca centrală a Chinei a redus rata dobânzii la împrumuturile pe termen scurt, pentru prima dată în ultimele 10 luni, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reducerea dobânzii din China, menită să aducă un impuls unei redresări ezitante post-pandemie în a doua mare economie din lume şi cel mai mare importator de ţiţei, este probabil să crească cererea de petrol.

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au urcat cu 2,51 dolari, sau cu 3,5%, până la 74,35 dolari pe baril.

Preţul ţiţeiului american West Texas Intermediate (WTI) a crescut cu 2,31 dolari sau cu 3,4%, la 69,43 dolari pe baril.

Preţurile au scăzut luni cu aproximativ 4%, în parte din cauza preocupărilor legate de economia chineză, după datele economice dezamăgitoare publicate săptămâna trecută.

”Piaţa arată o revenire faţă de ieri. Piaţa a fost luni exagerat de pesimistă”, a spus Phil Flynn, analist la Price Futures Group.

Bursele de valori, care evoluează adesea în tandem cu piaţa petrolului, au crescut şi ele marţi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.