Preţurile petrolului au scăzut vineri şi pe ansamblul săptămânii au avut o evoluţie negativă, după ce banca centrală a SUA a indicat că reducerile ratelor dobânzilor ar putea fi amânate cu încă două luni, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au scăzut cu 1,62 dolari, sau cu 1,9%, la 82,05 dolari pe baril,, iar contractele futures pentru ţiţeiul West Texas Intermediate, de referinţă în SUA, au scăzut cu 1,67 dolari, sau cu 2,1%, până la 76,94 dolari pe baril.

Ambele valori de referinţă au înregistrat scăderi săptămânale după două săptămâni de câştiguri, dar indiciile privind cererea sănătoasă de combustibil şi îngrijorările privind aprovizionarea ar putea revigora preţurile în zilele următoare.

Reprezentanţii Rezervei Federale din SUA ar trebui să amâne reducerea ratelor dobânzilor cu cel puţin încă două luni, a declarat joi guvernatorul Fed Christopher Waller, ceea ce ar putea încetini creşterea economică şi ar putea reduce cererea de petrol.

Unii analişti spun, totuşi, că cererea a rămas în mare parte sănătoasă, în pofida impactului ratelor ridicate ale dobânzilor, inclusiv în Statele Unite.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.