Preţurile petrolului au scăzut vineri, în urma reluării producţiei de către companiile energetice din Golful Mexic, după uraganele produse în regiune, dar pe ansamblul săptămânii au avansat cu peste 3%, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Contractele futures pentru petrolul Brent au scăzut cu 33 de cenţi şi au închis la 75,34 dolari pe baril. Contractele pentru petrolul WTI, de referinţă pe piaţa americană, au coborât cu 64 de cenţi, la 71,97 dolari pe baril.

Pe ansamblul săptămânii, cotaţia petrolului Brent a urcat cu 3,3%, iar cea a petrolului WTI cu 3,2%, acestea fiind susţinute de oferta mai mică determinată de oprirea producţiei în Golful Mexic.

Declinul de vineri a avut loc după cinci şedinţe de creşteri ale petrolului Brent. Miercuri, preţul petrolului Brent a atins cel mai ridicat nivel atins de la sfârşitul lunii iulie, iar cel al petrolului WTI cel mai ridicat nivel de la începutul lunii august.

”Motivul pentru care preţurile petrolului au atins astfel de maxime în ultimele zile este legat de perturbarea livrărilor şi scăderea stocurilor, dar, odată cu reluarea producţiei de petrol în Statele Unite, este de aşteptat ca petrolul să fie tranzacţionat la preţuri mai mici”, a declarat Nishant Bhushan, analist la firma Rystad Energy.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.