Preţurile petrolului au scăzut vineri cu peste 2 dolari şi au înregistrat pierderi săptămânale, pe măsură ce preocupările legate de aprovizionare cauzate de tensiunile din Orientul Mijlociu s-au diminuat, în timp ce datele privind locurile de muncă au mărit aşteptările că Rezerva Federală a SUA ar putea să nu mai crească ratele dobânzilor în cea mai mare economie consumatoare de petrol, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au scăzut cu 2,03 dolari, sau cu 2,4%, la 83,82 dolari pe baril.

Contractele futures pentru ţiţeiul West Texas Intermediate din SUA au scăzut cu 2,21 dolari, sau cu 2,7%, la 80,26 dolari pe baril.

Ambele benchmark-uri au consemnat pierderi săptămânale de peste 6%.

 Liderul Hezbollah Sayyed Hassan Nasrallah, vorbind pentru prima dată de la izbucnirea războiului Israel-Hamas, a avertizat vineri că un conflict mai larg în Orientul Mijlociu este posibil, dar nu s-a angajat să deschidă un alt front la graniţa Israelului cu Libanul.

”Piaţa suportă acest conflict, deoarece nu pare a fi nici un eveniment semnificativ de întrerupere a cererii sau a ofertei”, a declarat John Kilduff, partener la Again Capital LLC din New York.

 Între timp, creşterea locurilor de muncă în SUA a încetinit peste aşteptări în octombrie, au arătat datele oficiale, în timp ce inflaţia salarială s-a redus, indicând o relaxare a condiţiilor de pe piaţa muncii.

Datele au întărit opinia conform căreia Rezerva Federală a SUA nu trebuie să crească în continuare ratele dobânzilor.

Fed a menţinut ratele dobânzilor stabile în această săptămână, în timp ce Banca Angliei a menţinut dobânzile la un vârf al ultimilor 15 ani, susţinând preţurile petrolului, pe măsură ce apetitul pentru risc a revenit pe pieţe.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.