Preţurile petrolului au scăzut miercuri cu peste 3%, până la un minim al ultimelor şapte săptămâni, din cauza creşterii surprinzătoare a stocurilor de ţiţei din SUA, a perspectivei unui acord de încetare a focului în Orientul Mijlociu şi a inflaţiei persistente din SUA, care atenuează ritmul aşteptat al reducerii dobânzii de referinţă în SUA şi creşterea cererii de petrol, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Contractele futures pentru petrolul Brent cu livrare în iulie au scăzut cu 2,89 USD, sau cu 3,4%, la 83,44 USD pe baril, în timp ce preţul ţiţeiului U.S. West Texas Intermediate (WTI) a scăzut cu 2,93 USD, sau cu 3,6%, la 79 USD.

Astfel, ambele contractele de referinţă ale petrolului au închid la cele mai scăzute niveluri din 12 martie şi, de asemenea, le-a împins pe ambele în teritoriu supravândut din punct de vedere tehnic, pentru prima dată din decembrie 2023.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Pe alte pieţe de energie, contractele futures pe motorină din SUA erau pe cale să se închidă la cel mai scăzut nivel din iulie 2023, în timp ce benzina din SUA era pe cale să scadă la un minim din şapte săptămâni.

U.S. Energy Information Administration (EIA) a declarat că firmele energetice au adăugat o cantitate surprinzătoare de 7,3 milioane de barili de ţiţei în stocuri în timpul săptămânii încheiate pe 26 aprilie. Aceasta se compară cu retragerea de 1,1 milioane de barili estimată de analişti într-un sondaj Reuters şi cu creşterea de 4,9 milioane de barili prezentată în datele grupului industrial American Petroleum Institute (API).

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.