Preţurile petrolului au scăzut miercuri cu mai mult de 4%, în urma informaţiilor potrivit cărora Rusia ar putea ridica interdicţia aplicată exporturilor de motorină în zilele următoare şi a datelor guvernamentale americane care au indicat o cerere slabă de benzină, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au scăzut cu 3,88 dolari, sau cu 4,3%, la 87,04 dolari pe baril,. Ţiţeiul american West Texas Intermediate (WTI) a scăzut cu 3,87 dolari, sau cu 4,3%, la 85,36 dolari.

La cel mai scăzut nivel al sesiunii, ambele benchmark-uri au pierdut peste 4 dolari, iar contractele futures pentru petrol şi benzină au scăzut cu 5%.

Stocurile naţionale de ţiţei din SUA au scăzut cu 2,2 milioane de barili, până la 414,1 milioane de barili în săptămâna încheiată pe 29 septembrie, a raportat Administraţia pentru Informaţii în Energie din SUA (EIA), dar stocurile de la Cushing, Oklahoma, centrul de livrare WTI, au crescut pentru prima dată în opt săptămâni.

Stocurile de benzină au crescut cu 6,5 milioane de barili, depăşind cu mult aşteptările privind o creştere de 200.000 de barili.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.