Preţurile petrolului au scăzut miercuri cu circa 3%, din cauza temerilor investitorilor că majorările de dobânzi ale Rezervei Federale (Fed) a Statelor Unite ar putea împinge economia americană în recesiune, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preţul petrolului Brent a scăzut cu2.95, sau cu 2.6%, la 111,70 dolari pe baril, la ora 16:43 GMT (19:43 ora României), iar în timpul tranzacţiilor a coborât până la 107,03 dolari pe baril, cel mai redus nivel atins din 19 mai.

Cotaţia petrolului U.S. West Texas Intermediate (WTI) a coborât cu 3,15 dolari, sau cu 2,9%, la 106,37 dolari pe baril, după un minim al şedinţei de 101,53 dolari pe baril, cel mai redus nivel consemnat din 11 mai.

Investitorii au analizat miercuri modul în care majorările de dobânzi menite să tempereze inflaţia ar putea opri redresarea economică.

Declinul preţurilor petrolului s-a atenuat totuţi după ce preşedintele Fed, Jerome Powell, s-a angajat pentru o ”concentrare extinsă” pentru a reduce inflaţia şi a reiterat că ritmul înăspririi politicii monetare va depinde de perspectivele economice.

”Powell a părut să schimbe atmosfera din piaţă prin încrederea exprimată în privinţa economiei”, a spus Phil Flynn, analist la Price Futures.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.