Preţurile petrolului au scăzut marţi, din cauza îngrijorările legate de cererea globală, care au anulat prima de risc dată de conflictul Israel-Hamas, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Contractele futures pentru petrolulBrent au scăzut cu 90 de cenţi sau cu 1,1%, până la 82,70 dolari pe baril.

Marţi, spread-ul pe şase luni pentru Brent a fost cel mai ridicat din octombrie, un semn al unei pieţe mai strânse.

Preţul ţiţeiului american West Texas Intermediate (WTI), pentru livrare în aprilie, a scăzut cu 1,03 dolari, sau cu 1,3%, la 77,43 dolari pe baril.

Contractul WTI pentru martie a câştigat 16 cenţi sau 0,2%, până la 79,35 dolari pe baril, înainte de expirarea sa în timpul sesiunii.

Luni nu a existat o închidere a tranzacţiilor pentru WTI din cauza unei sărbători legale din SUA.

Prima pentru contracte futures prompte pe ţiţei din SUA la contractul pe a doua lună s-a dublat, atingând un maxim de 1,71 dolari pe baril - cel mai mare din ultimele patru luni.

Acest lucru încurajează companiile energetice să vândă acum, mai degrabă decât să plătească pentru a stoca produse pentru lunile viitoare.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.