Preţurile petrolului au scăzut luni cu aproape 6%, după ce centrul financiar chinez Shanghai a introdus o carantină pentru a reduce creşterea infecţiilor de Covid-19, ceea ce a stârnit din nou temeri legate de distrugerea cererii, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au scăzut cu 7,13 dolari, sau cu 5,9%, la 113,52 dolari pe baril până la ora 17:04 GMT (20:00 ora României).

Contractele futures pentru ţiţeiul West Texas Intermediate (WTI), de referinţă în SUA, au scăzut cu 6,77 dolari, sau cu 5,9%, la 107,13 dolari pe baril.

Contractele futures pentru ţiţei au fost volatile de la invazia Rusiei în Ucraina, la sfârşitul lunii februarie.

Săptămâna trecută, preţul petrolului Brent a crescut cu aproape 12%, în timp ce cotaţia WTI a crescut cu aproape 9%.

Shanghai a intrat luni într-o izolare aplicată în două etape, pentru 26 de milioane de oameni, în încercarea de a reduce răspândirea Covid-19. Oficialii au închis poduri şi tuneluri şi au restricţionat traficul pe autostradă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.