Preţurile petrolului au scăzut joi cu 1 dolar, după o pană majoră de curent la o rafinărie americană şi pe măsură ce inflaţia stăruitoare a slăbit speranţele de reduceri a ratelor dobânzilor din SUA în viitorul apropiat, dar temerile că Iranul ar putea ataca interesele israeliene au menţinut ţiţeiul în apropierea maximelor ultimelor şase luni, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au scăzut cu 68 de cenţi, sau cu 0,8%, până la 89,80 dolari pe baril.

Contractele futures pentru ţiţeiul West Texas Intermediate din SUA au pierdut 91 de cenţi sau 1,1%, până la 85,30 dolari pe baril.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Ambele benchmarkuri au scăzut cu mai mult de 1 dolar, înainte de a reveni de la minimele sesiunii.

O pană de curent a închis miercuri mai multe unităţi producătoare de combustibil la uriaşa unitate Motiva Enterprise, cu o capacitate de 626.600 de barili pe zi, din Port Arthur, Texas.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.