Preţurile petrolului au scăzut cu aproximativ 1% miercuri, extinzându-şi scăderile anterioare, după ce Rezerva Federală (Fed) a Statelor Unite a lăsat ratele dobânzilor neschimbate, aşa cum era de aşteptat, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fed a lăsat neschimbată dobânda de referinţă, dar şi-a înăsprit atitudinea conservatoare, anticipând o nouă creştere a dobânzii până la sfârşitul anului, iar politica monetară va fi semnificativ mai strictă în 2024, decât anticipa anterior.

Aşa cum au făcut şi în iunie, factorii de decizie ai Fed încă văd ca rata dobânzii overnight, de referinţă, a băncii centrale să atingă un vârf în acest an în intervalul 5,50%-5,75%, cu doar un sfert de punct procentual peste intervalul actual.

Creşterile ratei dobânzii pentru a domoli inflaţia pot încetini creşterea economică şi pot reduce cererea de petrol.

Contractele futures pentru petrolul Brent, pentru livrarea în noiembrie, au scăzut cu 68 de cenţi, sau cu 0,7%, până la 93,66 dolari pe baril, în timp ce ţiţeiul U.S. West Texas Intermediate (WTI), pentru livrare în octombrie, a scăzut cu 68 de cenţi, sau cu 0,8%, la 90,52 dolari.

Contractul WTI pentru octombrie expiră miercuri. Contractele futures pentru ţiţeiul WTI cu livrare în noiembrie, au scăzut cu aproximativ 70 de cenţi, până la 89,80 USD.

În ciuda scăderii preţurilor, apetrolul  Brent şi WTI au rămas în teritoriu supracumpărat din punct de vedere tehnic pentru a 14-a zi consecutiv, care ar fi cea mai lungă serie pentru Brent din 2012 şi WTI din 2018.

Pieţele de energie au avut o reacţie redusă la datele energetice din SUA, care arată că stocurile de ţiţei au scăzut în conformitate cu aşteptările, săptămâna trecută.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.