Preţurile petrolului au înregistrat în această săptămână cele mai puternice pierderi după cele consemnate în martie, o nouă ridicare parţială a interdicţiei Rusiei pentru exporturile de carburanţi agravând temerile legate de cerere, din cauza factorilor macroeconomici negativi, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vineri, contractele futures pentru petrolul Brent aproape au stagnat, la 84,14 dolari pe baril. Contractele futures pentru ţiţeiul U.S. West Texas Intermediate fost în jurul valorii de 82,35 dolari pe baril.

Pe ansamblul săptămânii, preţul petrolului Brent a scăzut cu aproximativ 11,7%, iar cel al petrolului WTI cu 9,3%, din cauza temerilor că ratele dobânzilor ridicate vor încetini creşterea economică globală şi vor reduce cererea de combustibili, chiar dacă ofertele sunt deprimate de restricţiile din Arabia Saudită şi Rusia.

Numărul locurilor de muncă din SUA a crescut cu 336.000 în septembrie, conform statisticilor Departamentului Muncii, depăşind cu mult previziunile economiştilor, privind o creştere cu 170.000. Reacţia investitorilor la aceste statistici este probabil mixtă, pentru preţurile petrolului.

O economie robustă a SUA ar putea susţine încrederea faţă de cererea de petrol pe termen scurt, au spus analiştii, dar, dimpotrivă, statisticile au dus la un dolar american mai puternic şi la creşterea pariurilor pe o altă majorare a ratei dobânzii de referinţă în 2023.

Un dolar american puternic este de obicei negativ pentru cererea de petrol, pentru că face ca marfa să fie relativ mai scumpă pentru deţinătorii altor valute.

f

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.